OliveMagazine

Σουπιά λεμονάτη

Σουπιά λεμονάτη

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές φιλέτο, κομμένες σε λωρίδες
  • 3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια μάραθο χοντροκομμένο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις κομμένες σουπιές μαζί με τα πλοκάμια τους, που έχετε επίσης τεμαχίσει, σε μέτρια κατσαρόλα χωρίς νερό και σε δυνατή φωτιά, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις σοτάρετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το μάραθο, το νερό, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με τη σάλτσα της.

Αν η σάλτσα βγει αραιή, προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού διαλυμένο με 1 κουτ. σούπας αλεύρι για να δέσει. Διαφορετικά προσθέτετε το λεμόνι σκέτο και βράζετε το φαγητό 1-2 λεπτά επιπλέον. Συνοδεύετε το φαγητό με ολόκληρες πατατούλες στον ατμό με σάλτσα λαδολέμονο ή άσπρο ρύζι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Η σουπιά καθαρίζεται όπως και τα καλαμάρια, τραβώντας πρώτα το κεφάλι με τα πλοκάμια. Αφαιρείτε το καφέ παχύρρευστο υγρό. Χαράζετε στην περιοχή.


Αν είναι νωπή η σουπιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τo μελάνι της στο φαγητό. Δίνει μια ξεχωριστή γεύση αν και η σάλτσα θα είναι σκούρα.


Μπορεί το φαγητό να γίνει και με μαραθόριζα (φινόκιο). Θα κόψετε τη μαραθόριζα σε λεπτές φέτες και θα τις σοτάρετε μαζί με τα κρεμμυδάκια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr