OliveMagazine

Σουπιά σαλάτα με σάλτσα κάππαρης

Σουπιά σαλάτα με σάλτσα κάππαρης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σουπιά μεγάλη, περίπου 1 κιλό, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 φύλλο δάφνης ή 5-6 φύλλα λουίζας
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη (ξαλμυρισμένη αν είναι πολύ αλμυρή)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τη σουπιά, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά στην κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέσα στο ζουμί τους. Όταν το ζουμί εξατμιστεί, προσθέτετε αρκετό νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει η σουπιά.

Στραγγίζετε τη σουπιά και αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Την κόβετε σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε μπολ.

Ανακατεύετε τα υλικά της σάλτσας και τα προσθέτετε στο μπολ με τη σουπιά. Αφήνετε να μαριναριστεί και σερβίρετε. Όσο περισσότερο μένει η σουπιά στη σάλτσα, τόσο καλύτερα μαρινάρεται. Σερβίρεται κρύα, πασπαλισμένη με μαϊντανό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε τη σουπιά από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε στο ψυγείο για να αναμιχθούν καλύτερα οι γεύσεις. Επίσης, η συνταγή γίνεται και με χταπόδι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr