Διαδικασία
Βάζετε τις σουπιές σε κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να βγούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλάτι και πιπέρι, και βράζετε τις σουπιές για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σπανάκι και τον άνηθο και αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
Διαλύετε το αλεύρι στο λεμόνι και στο τέλος του βρασίματος περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα ανακινώντας την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό και το πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ακόμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σπανάκι με σέσκουλα ή άλλα γλυκά χόρτα. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με ντομάτα. Τότε, αντί για λεμόνι και αλεύρι, προσθέτουμε 250γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα μαζί με τις σουπιές στην αρχή του ψησίματος.