Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις σουπιές και συνεχίζετε να σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη.
Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Προς το τέλος ρίχνετε τις ελιές, την κάππαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τραβάτε το φαγητό από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το μάραθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή