Διαδικασία
Φοράτε ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας γιατί το μελάνι φεύγει δύσκολα από τα χέρια. Χαράζετε τις σουπιές κατά μήκος και αφαιρείτε την κύστη με το μελάνι καθώς και τα εντόσθια.
Βάζετε τις κύστες σε ένα ποτήρι, τις σπάτε και προσθέτετε λίγο νεράκι. Τις αφήνετε έτσι για 30 λεπτά περίπου και το σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι. Φυλάτε το καθαρό μελάνι σε ένα ποτήρι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις σουπιές και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό και μαγειρεύετε τις σουπιές για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το πιπέρι, το λευκό κρασί και τα βλαστάρια του μάραθου. Μαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά επιπλέον.
Ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε τις σουπιές γαρνίροντάς τις με τον αρωματικό μάραθο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb