Διαδικασία
Για τις σουπιές: Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές. Τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τις κόβετε σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε το
λαδολέμονο με τα αρωματικά και το σκόρδο, περιχύνετε τις σουπιές και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ξύσμα λεμονιού και ροζ πιπέρι ή, αν σας αρέσουν τα καυτερά, με μπούκοβο.
Για το άλειμμα: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Φρυγανίζετε φετούλες ψωμιού στο γκριλ και τις αλείφετε με λίγο μίγμα την καθεμιά. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή