OliveMagazine

Σουπιές σαλάτα και πικάντικος τσιπουρομεζές άλειμμα

Σουπιές σαλάτα και πικάντικος τσιπουρομεζές άλειμμα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις σουπιές σαλάτα

  • 1 κιλό σουπιές
  • 3 σκελίδεςσκόρδο λιωμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τον τσιπουρομεζέ άλειμμα

  • 200γρ. ελιές θρούμπες χωρίς κουκούτσια
  • 60γρ. φιλέτα αντζούγιας
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 60γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λεπτές φέτες μαύρης μπαγκέτας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τις σουπιές: Πλένετε και καθαρίζετε τις σουπιές. Τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τις κόβετε σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνετε.

Ανακατεύετε το λαδολέμονο με τα αρωματικά και το σκόρδο, περιχύνετε τις σουπιές και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ξύσμα λεμονιού και ροζ πιπέρι ή, αν σας αρέσουν τα καυτερά, με μπούκοβο.

Για το άλειμμα: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Φρυγανίζετε φετούλες ψωμιού στο γκριλ και τις αλείφετε με λίγο μίγμα την καθεμιά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το μίγμα μπορείτε να το διατηρήσετε αρκετές ημέρες στο ψυγείο μέσα σε βαζάκι, ώστε να το αλείφετε όποτε χρειαστεί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr