OliveMagazine

Σουπιές φρικασέ με άγρια χόρτα και μυρωδικά

Σουπιές φρικασέ με άγρια χόρτα και μυρωδικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 70 ml ε. π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 500 γρ. άγρια ραδίκια, σε κομματάκια
  • 500 γρ. ζοχούς, σε κομματάκια
  • 500 γρ. καυκαλήθρες, σε κομματάκια
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 70 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 10 πράσινες τσακιστές ελιές (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τον μάραθο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε δάχτυλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα χόρτα εκτός από τα μυρώνια, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου, ελέγχοντας μην παραβράσουμε τη σουπιά και σκληρύνει.

Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρώνια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τις πράσινες ελιές και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Studio M - Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο