OliveMagazine

Σουτζουκάκια με ελιές

Σουτζουκάκια με ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο (σπάλα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ κoυτ. γλυκού κύμινο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα:

  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες ή κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1½ φλιτζά πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζέτε τον κιμά, το σκόρδο , το κύμινο, τις 2 κουτ. σούπάς ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ μουσκεύέτε τις φέτες το ψωμί στο κρασί για 2-3 λεπτά, τις στύβέτε πολύ καλά και τις ρίχνέτε στο μίγμα του κιμά.

Ζυμώνέτε καλά το μίγμα για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Οση ώρα το ζυμώνέτε, μουσκεύέτε τακτικά τα χέρια σας στο κρασί, έτσι ώστε το μίγμα να απορροφά σταδιακά την υγρασία και να γίνει ακόμη πιο αφράτο. Πλάθέτε κεφτεδάκια ελαφρώς μεγάλα και μακρόστενα (περίπου 30 γρ. το καθένα).

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο, ώσπου η στάθμη να φτάσει τα 3 εκ. Το ζεσταίνέτε σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει τηγανίζέτε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζέτε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι βάζετε τις τριμμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 10΄. Προσθέτετε τα σουτζουκάκια και συνεχίζετε το βράσιμο για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο