OliveMagazine

Σουτζουκάκια με 2 κιμάδες και πικάντικη κρασάτη σάλτσα

Σουτζουκάκια με 2 κιμάδες και πικάντικη κρασάτη σάλτσα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. κιμά αρνίσιο, από μπούτι
  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπάλα
  • 2 αβγά
  • 40γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 500ml κρασί λευκό ξηρό
  • 500ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα δύο είδη κιμά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα με τα χέρια. Πλάθετε τα σουτζουκάκια στο παραδοσιακό σχήμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Βγάζετε τα σουτζουκάκια σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να ξανθίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε λίγο να βγάλει το άρωμά του. Σβήνετε με το κρασί  και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Προσθέτετε την πάπρικα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο