OliveMagazine

Σουτζουκάκια φούρνου με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Σουτζουκάκια φούρνου με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα σουτζουκάκια

  • 750γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
  • 3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, χοντρές (μόνο την ψίχα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λιωμένο καλά
  • ¼ φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε καλά. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, το σκόρδο, το αβγό, το κύμινο, το αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτάτε τα δάχτυλά σας στο κρασί, παίρνετε μικρές ποσότητες από τον κιμά και πλάθετε κλασικά μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, τα περιχύνετε με το λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ανακατεύετε το χυμό ντομάτας με το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα της ντομάτας. Τοποθετείτε στο κέντρο του ταψιού τη δάφνη και το ξυλάκι κανέλας. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντας με άσπρο πιλάφι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr