OliveMagazine

Σουφικό Ικαρίας

Σουφικό Ικαρίας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
  • 2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
  • 2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
  • 2-3 πιπεριές, χοντροκομμένες
  • 100γρ. φασολάκια
  • 2 ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100ml κρασί κόκκινο
  • ½ χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνετε τα κρεμμύδια. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα λαχανικά με τη σειρά σε στρώσεις, αφήνοντας τελευταίες τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε την κάθε στρώση πριν βάλετε την επόμενη.

Περιχύνετε με το λάδι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε χαμηλή) και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να μελώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο