OliveMagazine

Σουφλέ με κουνουπίδι, μανιτάρια και τυριά

Σουφλέ με κουνουπίδι, μανιτάρια και τυριά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 600γρ. κουνουπίδι (μόνο τα λευκά μπουκέτα)
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι τα φυλλαράκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το ξύσμα του λεμονιού, τη γραβιέρα και την περισσότερη παρμεζάνα, κρατώντας λίγη για το τελείωμα του φαγητού.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού μαζί με λίγο ξίδι και 1 φύλλο δάφνης για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει. Το στραγγίζετε.

Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατίζετε ενδιάμεσα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC.

Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε πυρίμαχο σκεύος. Ανάμεσα στα μπουκέτα μοιράζετε τα μανιτάρια. Σκεπάζετε τα λαχανικά με τη Μπεσαμέλ που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα που κρατήσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει το φαγητό λίγο χρώμα από πάνω.

Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, πασπαλισμένο με φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr