OliveMagazine

Σουφλέ με μπρόκολο και κιμά

Σουφλέ με μπρόκολο και κιμά

Μερίδες:για ένα μέτριο πιρέξ
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό μπουκετάκια από μπρόκολο
  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο χοντροσπασμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί γλυκό
  • 250γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
  • 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί περασμένο από το μπλέντερ
  • 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να σταματήσουν να βράζουν και να κρατήσουν το χρώμα τους και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίσουν καλά.

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά και τον κόλιανδρο, μέχρι να ξεσβολιάσει και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνετε το κρεμμύδι, σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμη, σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε την ντομάτα, λίγο νερό, τις σταφίδες και ανάλογο αλατοπίπερο.

Βράζετε τον κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.

Πασπαλίζετε το πιρέξ με την τριμμένη ψίχα του ψωμιού και απλώνετε από πάνω το μπρόκολο. Το καλύπτετε με τον κιμά και σκεπάζετε με την έτοιμη μπεσαμέλ. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr