OliveMagazine

Σουφλέ με συκωτάκια πουλιών

Σουφλέ με συκωτάκια πουλιών

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. συκωτάκια πουλιών
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 150ml γάλα
  • 5 αβγά (3 κρόκους + 5 ασπράδια)
  • 50γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βουτυρώνετε καλά τέσσερα ατομικά πυρίμαχα μπολ ή ένα μεγάλο και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε το μίγμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βάζετε στο μπλέντερ τα συκωτάκια και τα πολτοποιείτε. Τα ανακατεύετε σε βαθύ μπολ με το αλεύρι. Ρίχνετε τους κρόκους έναν έναν και τους ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατεύετε στο μίγμα την κρέμα με το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνετε.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι. Ρίχνετε το ⅓ της μαρέγκας στο μίγμα των συκωτιών και ανακατεύετε ζωηρά με σπάτουλα. Προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα και την ανακατεύετε προσεκτικά με κυκλικές κινήσεις και από πάνω προς τα κάτω.

Μοιράζετε το μίγμα στα μπολ, τα γεμίζετε κατά τα ⅔ και ψήνετε τα σουφλέ στο φούρνο για 25-30 λεπτά (αν χρησιμοποιήσετε ατομικά) ή 35-45 λεπτά (αν χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο μπολ). Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Βαγγέλης Πατεράκης Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr