OliveMagazine

Σουφλέ με Grand Marnier

Σουφλέ με Grand Marnier

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 γεμάτες κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 5 κρόκους αβγών
  • 2 κουτ. σούπας γάλα κρύο
  • 140ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 40ml Grand Marnier
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη για το πασπάλισμα των σκευών
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα.

Ρίχνετε στο μίγμα και τα 140ml γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.

Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Ρίχνετε το λικέρ και το χυμό λεμονιού.

Χτυπάτε το ΓΙΩΤΗΣ Crème και το ενσωματώνετε στην κρέμα.

Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στο μίγμα.

Βουτυρώνετε ατομικά σκεύη, τα πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μοιράζετε το μίγμα. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr