Διαδικασία
Ζεσταίνετε καλά το 140ml γάλα σε κατσαρολάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με το σύρμα τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, τους κρόκους των αβγών και το κρύο γάλα. Ρίχνετε στο μίγμα το ζεστό γάλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά να δέσει ελαφρά.
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ενσωματώνετε το λικέρ.
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνετε στην κρέμα.
Βουτυρώνετε το σκεύος, το πασπαλίζετε καλά με τη μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μεταφέρετε το μίγμα. Ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά και μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος -Food Styling: Tina & Olivia Webb
Tips
Για σουφλέ λεμονιού με σάλτσα λιμοντσέλο: Κάνετε την κρέμα όπως στη βασική συνταγή και προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια. Διαλύετε 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ στο χυμό 4 λεμονιών και δένετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαζί με 125γρ. ζάχαρη, 125γρ. βούτυρο αγελάδος και 3 κουτ. σούπας λιμοντσέλο. Σερβίρετε το σουφλέ πασπαλισμένο με άχνη και πλάι του τη σάλτσα.