OliveMagazine

Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κουτ. γλυκού ζάχαρη ψιλή
  • 40γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 75γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, σε κυβάκια
  • 3 κουτ. γλυκού λικέρ σοκολάτα ή καφέ
  • 200γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 170γρ. Ζάχαρη Καστανή Fytro
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ, κουνώντας να απλωθεί παντού η ζάχαρη και τινάζετε να φύγει όση ζάχαρη δεν κόλλησε στα τοιχώματα.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν, ρίχνετε το λικέρ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ την Καστανή Ζάχαρη Fytro και τους κρόκους των αβγών. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα σας να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε σταδιακά και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με την άχνη μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνετε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις.

Τοποθετείτε τα φορμάκια στο καυτό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν αρκετά τα σουφλέ. Για να δείτε αν είναι έτοιμα, βυθίζετε μία οδοντογλυφίδα στη μία άκρη του σουφλέ.

Πρέπει να βγαίνει καθαρή και λίγο υγρή, καθώς τα σουφλέ θα έχουν ψηθεί εντελώς μέχρι να τα σερβίρετε.

Tips

Προαιρετικά ανακατεύετε σε ένα μπολ λίγη ζάχαρη άχνη με 1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και πασπαλίζετε τα σουφλέ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr