OliveMagazine

Σουφλέ τέσσερα τυριά

Σουφλέ τέσσερα τυριά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. κασέρι ψιλοτριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150γρ. γκούντα τριμμένo
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 νεροπότηρα γάλα
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο + λίγο αλεύρι για τη φόρμα
  • άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο καλά και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Τα δουλεύετε καλά μέχρι να σκουρύνει το αλεύρι. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια αραιή κρέμα. Την αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε με γρήγορες κινήσεις τα τέσσερα τριμμένα τυριά και τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας γρήγορα.

Βουτυρώνετε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για σουφλέ και την πασπαλίζετε από πάνω με αλεύρι. Τη γυρίζετε ανάποδα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μίγμα, φροντίζοντας να μην υπερβείτε σε ύψος τη μέση της φόρμας γιατί το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ.

Το βάζετε στο φούρνο στους 180οC να ψηθεί για 15-20 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξετε την πόρτα. Θα δείτε ότι θα φουσκώσει και θα υπερβεί σε ύψος τα χείλη της φόρμας. Να θυμάστε πως ό,τι φουσκώνει εύκολα, ξεφουσκώνει ευκολότερα, γι’ αυτό μόλις είναι έτοιμο το φέρνετε αμέσως στο τραπέζι και το συνοδεύετε με μια ωραία σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο