OliveMagazine

Σουφλέ τοστ με σαλάμι και κασέρι

Σουφλέ τοστ με σαλάμι και κασέρι

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σουφλέ

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα
  • 2 φέτες κασέρι (λίγο πιο χοντρές από αυτές του τοστ)
  • 8 φέτες σαλάμι Λευκάδος
  • λίγα φυλλαράκια ρίγανης φρέσκιας
  • 200ml γάλα
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 5-6 κουτ. σούπας γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας, μέτριο προς αλμυρό, που να λιώνει
  • λίγα φυλλαράκια ρίγανης
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλείφετε τις φέτες ψωμί με το βούτυρο. Βάζετε πάνω στις 2 φέτες ψωμιού το τυρί, λίγες φέτες σαλάμι, λίγα φύλλα ρίγανης, πιπέρι και κλείνετε με τις άλλες 2 φέτες ψωμί.

Βουτάτε τα τοστ πρώτα στο γάλα, μετά πανάρετε με το αλεύρι και τέλος τις βουτάτε στα χτυπημένα αβγά.

Ζεσταίνετε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε καλά τα τοστ, σαν αβγοφέτες, να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να μαλακώσουν.

Σε δεύτερο τηγάνι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε το τριμμένο τυρί, ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει σαν ρευστή μπεσαμέλ.

Βάζετε λίγη κρέμα στο πιάτο από πάνω ακουμπάτε το σουφλέ, σκορπάτε λίγα φύλλα ρίγανης, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρετε συνοδεύοντας με 1 ποτήρι μπίρα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο