OliveMagazine

Σουφλέ τυριών με μπρόκολο

Σουφλέ τυριών με μπρόκολο

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:15'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. μπρόκολο
  • 500γρ. τυρί γκούντα
  • 200γρ. τυρί έμενταλ
  • 200γρ. κασέρι γλυκό
  • 120γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 170ml γάλα εβαπορέ
  • 4 φύλλα κρούστας
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά και το πολτοποείτε στο multi.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα τυριά, το μπρόκολο, το βούτυρο, τα αβγά, τα γάλατα, πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι.

Σε ένα πυρέξ στρώνετε εναλλάξ ένα φύλλο κρούστας και από πάνω γέμιση, δεύτερο φύλλο και γέμιση κ.ό.κ.

Αφήνετε το σουφλέ μία ώρα έξω από το ψυγείο.

Το ψήνετε στους 160ºC για 1 ώρα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr