OliveMagazine

Σουφλέ φέτας με πούδρα καρυδιού πάνω σε καρπάτσιο πατζαριού

Σουφλέ φέτας με πούδρα καρυδιού πάνω σε καρπάτσιο πατζαριού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 400ml γάλα
  • 2 κρόκους αβγού
  • 180γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 5 ασπράδια αβγού
  • 40γρ. πούδρα καρυδιού
  • 1 παντζάρι, σε πολύ λεπτές φέτες
  • λίγα φύλλα ρόκας και πετιμέζι για το τελείωμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε πρώτα τη μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μην σβολιάσει. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα.

Ρίχνετε και τους κρόκους των αβγών και τη φέτα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμες που έχετε βουτυρώσει και αλείψει με την πούδρα καρυδιού. Ψήνετε σε μπεν μαρί για 15 λεπτά περίπου. Παράλληλα, μέχρι να ψηθεί το σουφλέ σας, στρώνετε στα πιάτα λεπτές φέτες από παντζάρι.

Τοποθετείτε πάνω το σουφλέ όταν είναι έτοιμο. Γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας και περιχύνετε με το πετιμέζι.

Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr