OliveMagazine

Σουφλεδάκια με σπανάκι

Σουφλεδάκια με σπανάκι

Μερίδες:για 24 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 200γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα) ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ανθότυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
  • 3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του. Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει. Ξεπαγώνετε το φύλλο κρούστας και μ’ ένα μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας το κόβετε σε τετράγωνα των 10-12εκ.

Λιώνετε το βούτυρο και αλείφετε δύο ταψάκια για μάφιν 12 θέσεων. Βουτυρώνετε τα μαντηλάκια φύλλου και τα τοποθετείτε ανά δύο και σταυρωτά στις 24 υποδοχές των δύο ταψιών, δημιουργώντας καλαθάκια από φύλλο κρούστας. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Προσθέτετε στο μίγμα των χορταρικών τον άνηθο, το λιωμένο ανθότυρο, τα αβγά, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Μισογεμίζετε με το μίγμα τα καλαθάκια και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνετε τα σουφλεδάκια στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο, να φουσκώσει και να ψηθεί η γέμιση. Τα σερβίρετε ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr