OliveMagazine

Σουχλί

Σουχλί

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:1:30'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. φύλλο κρούστας
  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε λεπτές, στενόμακρες φέτες
  • 250γρ. κεφαλογραβιέρα Κρήτης, σε λεπτές φέτες όπως το κρέας
  • ½ κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 500γρ. ντομάτες, σε φέτες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρετε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το κρέας σας να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά περίπου προσθέτοντας και λίγο νερό αν χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσει.

Κόβετε το φύλλο κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια, όσα είναι και τα κομμάτια του κρέατος.

Αλείφετε ένα ένα τα φύλλα με βούτυρο και τοποθετείτε στο κέντρο του καθενός μια φέτα κρέατος. Βάζετε πάνω από το κρέας ένα κομμάτι τυρί και 1-2 φέτες ντομάτας. Κλείνετε το φύλλο διπλώνοντας προς τα μέσα πρώτα τις δύο άκρες και ύστερα τις άλλες δύο αντικριστά. Βρέχετε λίγο τις ενώσεις για να μην ανοίξουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετείτε τα πακετάκια σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω.

Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνετε τα σουχλί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr