OliveMagazine

Σου με κρέμα βανίλιας και βατόμουρο

Σου με κρέμα βανίλιας και βατόμουρο

Μερίδες:για 30-35 κομμάτια περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:40 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα σου

  • 250ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 80γρ. βούτυρο
  • 110γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 συσκευασία Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • Για τη διακόσμηση

  • 100γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
  • λίγη Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Βάζετε το νερό με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνετε όλο μαζί το Αλεύρι και ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής κι ελαστική, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να μαζευτεί γύρω από το σύρμα σας.

Εκτός φωτιάς αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά. Θα ανακατεύετε με το σύρμα να ενσωματωθεί η πρώτη δόση πριν συνεχίζετε με την επόμενη μικρή δόση αβγού. Ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την ποσότητα. Θα σταματήσετε όταν η ζύμη σας αποκτήσει μια τέτοια υφή που όταν θα τη ρίχνετε από κουτάλι θα ξεκολλάει εύκολα και θα πέφτει γλυκά, χωρίς να απλώνει όμως.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε λίγο στο ψυγείο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 1 ρηχό ταψί. Κόβετε με το ψαλίδι την άκρη της σακούλας σε μήκος 1,5εκ. περίπου και σχηματίζετε με τη ζύμη μικρά βουναλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Τέλος, ψήνετε τα σου στον προθερμασμένο φούρνο για ένα μισάωρο περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά. Τότε σβήνετε το φούρνο, ανοίγετε και στερεώνετε την πόρτα του με μια πετσέτα που θα την κρατάει μισάνοιχτη κι αφήνετε τα σου μέσα στο φούρνο για 15-20 λεπτά ακόμη. Αυτό θα τα βοηθήσει να κρατηθούν τραγανά.

Όσο ψήνονται τα σου ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.

Αφού κρυώσουν εντελώς τα σου βάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ανοίγετε με ένα μαχαιράκι τα σου από το πλάι, τα γεμίζετε με την κρέμα και από πάνω προσθέτετε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδα βατόμουρο.

Μεταφέρετε τα σου σε πιατέλα, πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr