OliveMagazine

Σούπα βελουτέ αρακά

Σούπα βελουτέ αρακά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • φυλλαράκια από μερικά κλαράκια μαντζουράνας
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα

  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο αρακά ζεματισμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μερικά φυλλαράκια μαντζουράνας
  • κρουτόν ή αραβικές πίτες ψημένες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σούπα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και αλατοπιπερώνετε.

Αφού πάρει βράση ο αρακάς, σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε τον καυτό ζωμό, αφήνοντας τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα φυλλαράκια μαντζουράνας και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μπλέντερ σας. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τη μαργαρίνη.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά και ρίχνετε τον ζεματισμένο αρακά. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα, αλατίζετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια της μαντζουράνας.

Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, στο κέντρο μοιράζετε τη γαρνιτούρα που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr