OliveMagazine

Σούπα βελουτέ με κολοκύθα, πατάτες, σέλινο και μπαχαρικά

Σούπα βελουτέ με κολοκύθα, πατάτες, σέλινο και μπαχαρικά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κόκκινη, καθαρισμένη από φλοιό και σπόρους, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κλαράκια σέλινο χοντρό (σέλερι) χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1½ λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σέλινο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την κολοκύθα και τις πατάτες. Ανακατεύετε να καλυφθεί η κολοκύθα με το λάδι και προσθέτετε το νερό ή το ζωμό. Σιγοβράζετε τα λαχανικά για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Πολτοποιείτε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε δόσεις και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τότε το βούτυρο, το κύμινο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση ακόμα. Αν δεν είναι αρκετά πηχτή, την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει πηχτή σαν κρέμα. Σερβίρετε σε μπολ και προσθέτετε στη μέση μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Εναλλακτικά, μπορείτε αντί για γιαούρτι να σερβίρετε τη σούπα με φέτες λεμονιού.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr