OliveMagazine

Σούπα βελουτέ με φασόλια, τζίντζερ και κάρι

Σούπα βελουτέ με φασόλια, τζίντζερ και κάρι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:20'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. φασόλια ξερά, μέτρια
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάρι καυτερό
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 500ml ζωμό κότας (1 κύβος)
  • 4-5 σπόρους καρδάμωμου
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι και πετάτε το νερό.

Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με αρκετό νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν κρυώσουν ελαφρά, προσθέτετε το μισό ζωμό και τα χτυπάτε στο multi μέχρι να γίνουν ένας βελούδινος πολτός.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κρεμμύδι, το κάρι, το τζίντζερ και το καρδάμωμο. Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να μαλακώνει, αφαιρείτε το καρδάμωμο και προσθέτετε τα λιωμένα φασόλια και τον υπόλοιπο ζωμό.

Αφήνετε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν τα αρώματα και σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, συνοδεύοντάς τη με ινδικό ψωμί (naan).

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr