Διαδικασία
Κόβετε τα αγγούρια σε σπαγγέτι με σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer). Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, τα κόβετε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπαγγέτι αγγουριού, τα μπαστουνάκια πιπεριάς και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ τη φρέσκια καρύδα, τον χυμό καρύδας, το καρότο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, την πιπερίτσα (χωρίς τους σπόρους αν δεν τη θέλετε πολύ καυτερή), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό, μέχρι να γίνει ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Αν θέλετε να γίνει πιο αραιό το μίγμα, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.
Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα για σούπα, περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Kατερίνα Λυκουρέση
Tips
Αν θέλετε μπορείτε να μεταφέρετε τη σούπα σε μια κατσαρόλα και να τη ζεστάνετε για 2 λεπτά.