OliveMagazine

Σούπα καρύδας με κάρι, τζίντζερ και κόλιανδρο

Σούπα καρύδας με κάρι, τζίντζερ και κόλιανδρο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μικρά αγγούρια, κομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3-4 κλωναράκια κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδα φρέσκια
  • 1½ φλιτζάνι χυμό φρέσκιας καρύδας
  • 1 μικρό καρότο, σε κομμάτια
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ πιπερίτσα τσίλι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα αγγούρια σε σπαγγέτι με σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer). Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, τα κόβετε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπαγγέτι αγγουριού, τα μπαστουνάκια πιπεριάς και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ τη φρέσκια καρύδα, τον χυμό καρύδας, το καρότο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, την πιπερίτσα (χωρίς τους σπόρους αν δεν τη θέλετε πολύ καυτερή), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό, μέχρι να γίνει ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Αν θέλετε να γίνει πιο αραιό το μίγμα, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.

Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα για σούπα, περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Kατερίνα Λυκουρέση

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να μεταφέρετε τη σούπα σε μια κατσαρόλα και να τη ζεστάνετε για 2 λεπτά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο