OliveMagazine

Σούπα με λαχανικά τύπου μινεστρόνε

Σούπα με λαχανικά τύπου μινεστρόνε

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:55'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια σε μικρά καρέ
  • 2 καρότα σε μικρά καρέ
  • 1 πατάτα σε μικρά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1/2 σελινόριζα καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
  • 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα για 30 λεπτά
  • 1 κουτ. σούπα μίγμα μπαχαρικών (κύμινο, κόλιανδρο, τζίντζερ, σε σκόνη)
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • 100γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • Για το σερβίρισμα

  • χυμό από 1-2 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε τα ρεβίθια, το μίγμα μπαχαρικών και τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, κλείνετε με το καπάκι και βράζετε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μη διαλυθούν.

Τέλος, προσθέτετε το ζυμαρικό, ανακατεύετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να βράσει το μακαρονάκι. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και όσο χυμό λάιμ θέλετε.

Tips

Mπορείτε να διαλύσετε 2 κουτ. σούπας ταχίνι σε χυμό από 3 λάιμ για περισσότερη ένταση στη γεύση.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο