OliveMagazine

Σούπα με μπακαλιάρο και κυδώνια

Σούπα με μπακαλιάρο και κυδώνια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. μπακαλιάρο φιλέτο ξαλμυρισμένο και κατεψυγμένο
  • 1 κιλό κυδώνια ή αχιβάδες
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 πατάτες μέτριες, σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • ½ κιλό γάλα
  • λίγο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα κυδώνια καλά καθαρισμένα, το θυμάρι, τη δάφνη, δυο τρία κλαδάκια μαϊντανό και τα ανακατεύετε όλα μαζί μερικά λεπτά.

Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα. Βγάζετε τα κυδώνια με τρυπητή κουτάλα και φιλτράρετε το ζουμί της κατσαρόλας. Φυλάτε το ζουμί και τα κυδώνια στην άκρη.

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα, τα σκόρδα και τις πατάτες. Προσθέτετε δύο λίτρα νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν οι πατατούλες.

Καθαρίζετε τα κυδώνια από το κέλυφός τους αφήνοντας μερικά ολόκληρα για τη διακόσμηση των πιάτων. Πολτοποιείτε τη σούπα με τα πράσα και προσθέτετε τον μπακαλιάρο. Βράζετε για 5 λεπτά και τέλος ανακατεύετε μέσα τα καθαρισμένα κυδώνια και το ζουμί τους.

Προσθέτετε τα ολόκληρα κυδώνια, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε το φαγητό χωρίς καθυστέρηση πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο