OliveMagazine

Σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας

Σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:10'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μέτρια καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα*
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 400ml γάλα καρύδας
  • ½ κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες, σε μέτριους κύβους
  • μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό. Βράζετε για 40 λεπτά (δεν θα μαλακώσουν εντελώς), τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σκουπίζετε την κατσαρόλα και την επαναφέρετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα και το γκάραμ μασάλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό, το γάλα καρύδας, το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβίθια και να βράσουν τα λαχανικά.

Σερβίρετε τη σούπα αμέσως σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με μαϊντανό ή κόλιανδρο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα θα βρείτε στο Μπαχάρ, Ευριπίδου 31, Αθήνα, και σε άλλα ενημερωμένα μπαχαράδικα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr