Διαδικασία
Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό. Βράζετε για 40 λεπτά (δεν θα μαλακώσουν εντελώς), τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σκουπίζετε την κατσαρόλα και την επαναφέρετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα και το γκάραμ μασάλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό, το γάλα καρύδας, το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβίθια και να βράσουν τα λαχανικά.
Σερβίρετε τη σούπα αμέσως σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με μαϊντανό ή κόλιανδρο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Tips
Μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα θα βρείτε στο Μπαχάρ, Ευριπίδου 31, Αθήνα, και σε άλλα ενημερωμένα μπαχαράδικα.