OliveMagazine

Σούπα με φαγόπυρο και λαχανικά

Σούπα με φαγόπυρο και λαχανικά

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι φαγόπυρο ξεπλυμένο καλά, στραγγισμένο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών σπιτικό ή από κύβο βιολογικό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα καθαρισμένη, σε κυβάκια
  • 1 καρότο καθαρισμένο, σε κυβάκια
  • 4 μέτρια μανιτάρια, χοντροκομμένα
  • 1/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγη πάπρικα
  • μίγμα μυρωδικών φρέσκων (βασιλικό, δυόσμο, μαντζουράνα και θυμάρι)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το κρεμμύδι με τρεις τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τη γλυκοπατάτα, το καρότο και τα μανιτάρια και τα ανακατεύετε με το λάδι μέχρι να καλυφθούν.

Ρίχνετε το ζωμό και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το φαγόπυρο και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει το φαγόπυρο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε βραστό νερό στη σούπα κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Η σούπα πρέπει να είναι πηχτή αλλά ζουμερή. Σερβίρετε σε μπολ προσθέτοντας λίγο από το μίγμα των φρέσκων μυρωδικών.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Η γεύση και η υφή του φαγόπυρου βελτιώνεται αν το ψήσετε πρώτα (όπως είναι από το πακέτο) στο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στην αγορά το έτοιμο ψημένο φαγόπυρο λέγεται και kasha.


Παραλλαγή: Με λίγη αλλαγή στα υλικά μπορείτε να φτιάξετε και πιλάφι με το φαγόπυρο. Τότε θα αφαιρέσετε τη γλυκοπατάτα και το καρότο. Θα ακολουθήσετε τη συνταγή μειώνοντας το νερό σε τρία φλιτζάνια νερό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κουκουνάρι και σταφίδες στο πιλάφι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr