OliveMagazine

Σούπα με φρέσκα κουκιά και πέστο δυόσμου

Σούπα με φρέσκα κουκιά και πέστο δυόσμου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 200γρ. φασολάκια, σε διαγώνια κομμάτια μήκους 1εκ.
  • 2 κολοκύθια μέτρια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 2 φωλιές φιδέ
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο δυόσμου

  • 50γρ. δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και, όταν κοχλάσει, τα σουρώνετε και πετάτε το νερό. Επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία για ακόμα μία φορά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα κολοκύθια και τα φασολάκια, ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τα κουκιά και το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στη σούπα μαζί με το φιδέ. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμη.

Για τα φτιάξετε το πέστο δυόσμου: ρίχνετε όλα τα υλικά στο multi και χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά και να γίνουν λείο και ομοιόμορφο μίγμα.

Ρίχνετε το μισό πέστο δυόσμου στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη σούπα σε τέσσερα μπολ, συνοδεύοντας με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και το υπόλοιπο πέστο δυόσμου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr