OliveMagazine

Σούπα με ψητές γλυκοπατάτες

Σούπα με ψητές γλυκοπατάτες

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα
  • 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα
  • 20γρ. ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
  • 100ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 20γρ. βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
  • 100γρ. γιαούρτι
  • ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200οC στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.

Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον. Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα καρύδας αν θέλετε, θα δώσει εξίσου ωραία γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε διάφορες ποικιλίες γλυκοπατάτας, όχι μόνο μία.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr