Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200οC στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.
Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον. Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Tips
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα καρύδας αν θέλετε, θα δώσει εξίσου ωραία γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε διάφορες ποικιλίες γλυκοπατάτας, όχι μόνο μία.