OliveMagazine

Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο

Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:15'
Έτοιμο σε:1:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 4 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών
  • 200γρ. γιαούρτι σουρωτό, για το σερβίρισμα
  • 4 κουτ. γλυκού εκλεκτό ξίδι βαλσαμικό, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα παντζάρια και τις πατάτες περίπου για 20 λεπτά. Προσοχή να μη βράσουν εντελώς αλλά να κρατάνε. Βγάζετε τα λαχανικά, τα ξεπλένετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και τα καθαρίζετε από τα φλούδια. Τα κόβετε σε κύβους μέσα σε ένα μπολ.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, αδειάζετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα κομματάκια από τα παντζάρια και τις πατάτες. Τα σοτάρετε επίμονα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 5-10 λεπτά τουλάχιστον. Ρίχνετε το κύμινο και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια ρίχνετε τα τέσσερα ποτήρια του νερού με το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε και αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά. Τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Περνάτε τον πολτό από ψιλή σήτα για να φύγουν τα χοντρά κομμάτια και τον αδειάζετε σε μια πολύ καθαρή κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή ενός βελούδινου, πηχτούτσικου ζωμού.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε πιάτα, βάζοντας στη μέση κάθε πιάτου μια γενναία κουταλιά από σουρωτό γιαούρτι και στάζοντας μερικές σταγόνες βαλσαμικό ξίδι από πάνω.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr