OliveMagazine

Σούπα πράσινου κολοκυθιού με βασιλικό και παρμεζάνα

Σούπα πράσινου κολοκυθιού με βασιλικό και παρμεζάνα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια βασιλικού
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε ώσπου να μαυρίσει και να δώσει το άρωμά του στο λάδι. Μετά το πετάτε.

Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε καλά, ώσπου να γυαλίσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το μισό ζωμό και αφήνετε το μίγμα να βράσει 10 λεπτά.

Το αφήνετε να κρυώσει λίγο και το περνάτε λίγο λίγο από το μπλέντερ, ώσπου να γίνει ένας ωραίος, πράσινος πολτός. Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά. Συμπληρώνετε ακόμα ένα νεροπότηρο ζωμό και τον κάνετε όσο πηχτό θέλετε. Το επιθυμητό είναι να γίνει ένας ζωμός βελούδινος και ελαφρώς πηχτός.

Ρίχνετε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Διατηρείτε τη σούπα ζεστή. Λίγο πριν από το σερβίρισμα προσθέτετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει. Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα, σκορπίζετε από πάνω λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Φωτογραφία : Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Αν βρείτε καλή καπνιστή παντσέτα, την ψιλοκόβετε και τη σοτάρετε σε ένα τηγανάκι, χωρίς να προσθέσετε λάδι, ώσπου να γίνει τραγανή. Τη ρίχνετε μέσα στη σούπα την τελευταία στιγμή. Άλλη γεύση!


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr