clock icon
1:55'

Σούπα ρεβίθια αβγοκομμένη με ταραμά

Υλικά

    Για τη σούπα

  • ½ κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα και βρασμένα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150γρ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το αβγολέμονο

  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας ταραμά λευκό

Η σούπα με αβγολέμονο είναι κλασική και αγαπημένη επιλογή, όταν όμως στο αβγολέμονο μπαίνει ταραμάς και το προσθέτουμε σε μία σούπα με ρεβίθια το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό. Αυτή η σούπα διεκδικεί επάξια μία θέση στα καλύτερα χειμωνιάτικα πιάτα.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τη σούπα εκτός από το μάραθο και το μαϊντανό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα υλικά για το αβγολέμονο και ανακατεύετε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.
Όταν είναι έτοιμη η σούπα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα παίρνετε κουταλιές από το ζωμό της και τις ρίχνετε μέσα στο μπολ με το αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος αδειάζετε όλο το μίγμα του μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα αρωματικά, βάζετε την κατσαρόλα ξανά σε χαμηλή φωτιά και αναταράσσετε για να ανακατευτεί με το αβγολέμονο. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τη σούπα εκτός από το μάραθο και το μαϊντανό και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα υλικά για το αβγολέμονο και ανακατεύετε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμη η σούπα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μία κουτάλα παίρνετε κουταλιές από το ζωμό της και τις ρίχνετε μέσα στο μπολ με το αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 4

Τέλος αδειάζετε όλο το μίγμα του μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα αρωματικά, βάζετε την κατσαρόλα ξανά σε χαμηλή φωτιά και αναταράσσετε για να ανακατευτεί με το αβγολέμονο. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε.