sushi-rolakia
clock icon
50'

«Σούσι» ρολάκια με κοτοσαλάτα

Υλικά

  • 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, ψημένα
  • 10-12 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα
  • 3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα, σε μπαστουνάκια 10εκ.
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100γρ. μαγιονέζα
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η παιδική εκδοχή των σούσι δεν είναι άλλο από τοστάκια με κοτοσαλάτα, που τυλίγετε σε ρολά και σας κερδίζουν με την τέλεια γεύση τους. Ταιριάζουν πολύ σε μπουφέ για παιδικό πάρτι.

Κόβετε τα ψημένα μπουτάκια κοτόπουλου σε κομμάτια και τα βάζετε λίγα λίγα στο μπλεντεράκι και τα ψιλοκόβετε (δεν τα πολτοποιείτε). Ρίχνετε το κοτόπουλο σε κομματάκια σε ένα μπολ και προσθέτετε το σέλερι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το κασέρι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε την κοτοσαλάτα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Κόβετε ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη και την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Τοποθετείτε μια φέτα ψωμί για τοστ στο κέντρο και με τη βοήθεια του πλάστη την «ανοίγετε» για να λεπτύνει και να απλώσει. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας κοτοσαλάτα και την απλώνετε καλά με ένα μαχαίρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο ένα μπαστουνάκι καρότου και με τη βοήθεια της μεμβράνης, σηκώνετε το ψωμί και τυλίγετε σε ρολάκι. Τέλος, τυλίγετε τη μεμβράνη και στρίβετε της άκρες της δημιουργώντας μια «καραμέλα».
Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζετε τα τυλιγμένα ρολάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.
Ξετυλίγετε τα ρολάκια από τις μεμβράνες και κόβετε με ένα μαχαίρι στη μέση δημιουργώντας δύο κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα ψημένα μπουτάκια κοτόπουλου σε κομμάτια και τα βάζετε λίγα λίγα στο μπλεντεράκι και τα ψιλοκόβετε (δεν τα πολτοποιείτε). Ρίχνετε το κοτόπουλο σε κομματάκια σε ένα μπολ και προσθέτετε το σέλερι, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το κασέρι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε την κοτοσαλάτα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Κόβετε ένα κομμάτι διάφανη μεμβράνη και την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Τοποθετείτε μια φέτα ψωμί για τοστ στο κέντρο και με τη βοήθεια του πλάστη την «ανοίγετε» για να λεπτύνει και να απλώσει. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας κοτοσαλάτα και την απλώνετε καλά με ένα μαχαίρι.

Βήμα 3

Τοποθετείτε στο κέντρο ένα μπαστουνάκι καρότου και με τη βοήθεια της μεμβράνης, σηκώνετε το ψωμί και τυλίγετε σε ρολάκι. Τέλος, τυλίγετε τη μεμβράνη και στρίβετε της άκρες της δημιουργώντας μια «καραμέλα».

Βήμα 4

Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και βάζετε τα τυλιγμένα ρολάκια για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξουν.

Βήμα 5

Ξετυλίγετε τα ρολάκια από τις μεμβράνες και κόβετε με ένα μαχαίρι στη μέση δημιουργώντας δύο κομμάτια. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα