Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χαράζετε τη σπάλα σε 3 σημεία και σπρώχνετε μέσα από μία σκελίδα σκόρδου. Τοποθετείτε το κρέας στη γάστρα και γύρω-γύρω τοποθετείτε τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε καλά τη σπάλα και τις πατάτες, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών, ρίχνετε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κλείνετε τη γάστρα με καπάκι.
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 3 ώρες. Κατόπιν, συνεχίζετε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για 10-15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση