OliveMagazine

Σπάλα από γουρουνάκι στη γάστρα με πατάτες και κρεμμυδάκια

Σπάλα από γουρουνάκι στη γάστρα με πατάτες και κρεμμυδάκια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:3:15'
Έτοιμο σε:3:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα από γουρουνάκι
  • 2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του νερού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Χαράζετε τη σπάλα σε 3 σημεία και σπρώχνετε μέσα από μία σκελίδα σκόρδου. Τοποθετείτε το κρέας στη γάστρα και γύρω-γύρω τοποθετείτε τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνετε καλά τη σπάλα και τις πατάτες, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών, ρίχνετε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, ανακατεύετε και κλείνετε τη γάστρα με καπάκι.

Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 3 ώρες. Κατόπιν, συνεχίζετε το ψήσιμο χωρίς καπάκι για 10-15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να ροδίσει το φαγητό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr