OliveMagazine

Σπαγγέτι αματριτσιάνα αλα ελληνικά

Σπαγγέτι αματριτσιάνα αλα ελληνικά

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή άλλο μακρύ και λεπτό ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί μοσχοφίλερο
  • 100γρ. σύγκλινο σε κομματάκια ή μπέικον
  • 2 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • ¼- ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε)
  • Κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε πλατύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σύγκλινο ή το μπέικον. Όταν αρχίσει να γίνεται τραγανό το αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε το χυμό και την ξυσμένη ντομάτα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και πολύ λίγο νερό. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το σύγκλινο ή το μπέικον και αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις μαζί με τη σάλτσα.

Σουρώνετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr