OliveMagazine

Σπαγγέτι αματριτσιάνα

Σπαγγέτι αματριτσιάνα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6 Melissa
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. παντσέτα ή μπέικον
  • 2 ντομάτες ώριμες, ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη για το σερβίρισμα
  • ¼- ½ κουτ. πιπέρι καγιέν (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το σπαγγέτι να βράσει al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Παράλληλα, βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα ή το μπέικον. Όταν αρχίσει να γίνεται τραγανό το αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιολαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε το χυμό και την ξυσμένη ντομάτα, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το μπέικον στο τηγάνι και αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις με τη σάλτσα.

Σουρώνετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε κι αυτό στην σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr