OliveMagazine

«Σπαγγέτι» κολοκυθιών με σάλτσα αβοκάντο και κάρι

«Σπαγγέτι» κολοκυθιών με σάλτσα αβοκάντο και κάρι

Μερίδες:για 1 μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ αβοκάντο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4-5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 φλιτζάνια κάσιους ωμά
  • 200ml νερό καρύδας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα τσίλι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε μικρούς κύβους και ραντίζετε με τον χυμό του λεμονιού. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και κόβετε τις άκρες τους. Τα κόβετε σε σπαγγέτι με τον σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer).

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τα κάσιους, το νερό καρύδας, το σκόρδο, το αβοκάντο, το κάρι, την πάστα τσίλι, το πιπέρι και το αλάτι. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και απαλή κρέμα.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπαγγέτι κολοκυθιών, προσθέτετε την κρέμα αβοκάντο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Νερό καρύδας και πάστα τσίλι θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Πάστα τσίλι θα βρείτε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο