OliveMagazine

Σπαγγέτι με καβούρι, αβγοτάραχο και ντομάτα

Σπαγγέτι με καβούρι, αβγοτάραχο και ντομάτα

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο5 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 4 καβούρια
  • 1 φλιτζάνι Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ψιλοκομμένα
  • 4 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
  • 25 λεπτές φέτες αβγοτάραχο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα καβούρια. Αφαιρείτε τη σάρκα τους κρατώντας τις δαγκάνες για τη διακόσμηση και τα βάζετε στην άκρη. Σουρώνετε το ζωμό τους και τον κρατάτε.

Βράζετε το σπαγγέτι στο ζωμό που βράσατε τα καβούρια, κρατάτε λίγο από το νερό και τα σουρώνετε. Ρίχνετε λίγο από το λάδι στην κατσαρόλα, ξαναρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο. Ρίχνετε τα Τοματάκια, το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου. Λίγο πριν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τη σάρκα από το καβούρι και το αβγοτάραχο.

Μοιράζετε το σπαγγέτι σε πιάτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με τις δαγκάνες των καβουριών.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr