OliveMagazine

Σπαγγέτι με καβούρι

Σπαγγέτι με καβούρι

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1-2 κονσέρβες καβούρι SAFCOL
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κόκκινες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη χούφτα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα κρατάτε στην άκρη ζεστά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα τσίλι μέχρι να μαλακώσουν και να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε και το μαϊντανό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την καβουρόψιχα και αναμιγνύετε.

Περιχύνετε τα ζεστά ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο