OliveMagazine

Σπαγγέτι με καλαμαράκια και γαρίδες μεθυσμένα με Μαλαγουζιά

Σπαγγέτι με καλαμαράκια και γαρίδες μεθυσμένα με Μαλαγουζιά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι απλό ή ολικής άλεσης
  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 500γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι Μαλαγουζιά
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να μαγειρευτούν αλ ντέντε.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε στη φωτιά ένα ευρύχωρο τηγάνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε λίγο ακόμα.

Όταν στεγνώσει η ντομάτα σβήνετε με το κρασί και μετά την πρώτη βράση ρίχνετε και τις γαρίδες να βράσουν για 3 λεπτά στη σάλτσα, όχι παραπάνω.

Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε πριν σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο