Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά τους σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε για 5 λεπτά. Ύστερα πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λάδι να καλυφθεί ο πάτος του και τοποθετείτε μια δόση κεφτεδάκια, πιέζοντάς τα λίγο να πλατύνουν ελαφρά. Τα γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
Βάζετε να βράσει το σπαγγέτι al dente και ετοιμάζετε τη σάλτσα της ντομάτας: Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, προσθέτετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνετε το φρέσκο βασιλικό και τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα. Ρίχνετε στη σάλτσα το στραγγισμένο σπαγγέτι και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Κάνετε μια στρώση με σπαγγέτι σε 5-6 πήλινα ατομικά γιουβετσάκια, τοποθετείτε από πάνω τρία κεφτεδάκια κομμένα στη μέση και σκεπάζετε με μια στρώση από φέτες μοτσαρέλας. Κάνετε δεύτερη στρώση από σπαγγέτι και κεφτεδάκια και τελειώνετε με φέτες μοτσαρέλας.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει όμορφα το τυρί και σερβίρετε τα γιουβετσάκια μέσα σε πιάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb