OliveMagazine

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια στο πήλινο

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια στο πήλινο

Μερίδες:5 - 6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 3 κεφαλάκια μοτσαρέλα, σε φέτες
  • Για τα κεφτεδάκια

  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο στο κρασί και στυμμένο, μόνο την ψίχα
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 600γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά τους σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε για 5 λεπτά. Ύστερα πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους όσο ένα μεγάλο καρύδι.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λάδι να καλυφθεί ο πάτος του και τοποθετείτε μια δόση κεφτεδάκια, πιέζοντάς τα λίγο να πλατύνουν ελαφρά. Τα γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε στην άκρη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Βάζετε να βράσει το σπαγγέτι al dente και ετοιμάζετε τη σάλτσα της ντομάτας: Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, προσθέτετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνετε το φρέσκο βασιλικό και τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και αφήνετε να πάρουν μια δυο βράσεις μαζί. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα. Ρίχνετε στη σάλτσα το στραγγισμένο σπαγγέτι και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Κάνετε μια στρώση με σπαγγέτι σε 5-6 πήλινα ατομικά γιουβετσάκια, τοποθετείτε από πάνω τρία κεφτεδάκια κομμένα στη μέση και σκεπάζετε με μια στρώση από φέτες μοτσαρέλας. Κάνετε δεύτερη στρώση από σπαγγέτι και κεφτεδάκια και τελειώνετε με φέτες μοτσαρέλας.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει όμορφα το τυρί και σερβίρετε τα γιουβετσάκια μέσα σε πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr