OliveMagazine

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και ντοματίνια

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και ντοματίνια

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα με το φλούδι τους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζετε.

Χτυπάτε στο multi όλα τα υλικά ξεκινώντας από τη ρόκα με το ελαιόλαδο. Σταδιακά ανοίγετε το multi για να σπρώξετε στο κέντρο τα φυλλαράκια από τις πρασινάδες που θα κολλήσουν στα τοιχώματα.

Μόλις το μίγμα γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός, το ανακατεύετε καλά με τα σπαγγέτι και, αν θέλετε, σερβίρετε με επιπλέον τυρί ή φλοίδες παρμεζάνας, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr