OliveMagazine

Σπαγγέτι με πανσέτα καπνιστή, μπρόκολο και παρμεζάνα

Σπαγγέτι με πανσέτα καπνιστή, μπρόκολο και παρμεζάνα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • 200γρ. πανσέτα καπνιστή σε κυβάκια
  • 500γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.

Στο μεταξύ βράζετε σε άλλη κατσαρόλα τα μπουκετάκια του μπρόκολου, σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό. Τα ξαναστραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια της πανσέτας να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και σοτάρετε ελαφρά.

Σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τη μισή παρμεζάνα. Δίνετε μια δυο βράσεις ακόμα στη σάλτσα και ύστερα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Το δουλεύετε για λίγο και σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο