Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά al dente, σε άφθονα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Παράλληλα, ζεσταίνετε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σύγκλινο. Όταν αρχίσει να γίνεται τραγανό το αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτετε στο λίπος του τηγανιού το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και πολύ λίγο νερό. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Προσθέτετε το σύγκλινο και αφήνετε να πάρει μια δυο βράσεις μαζί με τη σάλτσα.
Σουρώνετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά και μοιράζετε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή