OliveMagazine

Σπαγγέτι με πιπεριές και κατίκι Δομοκού

Σπαγγέτι με πιπεριές και κατίκι Δομοκού

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε λωρίδες
  • 1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 50γρ. κουκουναρόσπορους ψημένους σε αντικολλητικό σκεύος
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε όλες τις πιπεριές (και την καυτερή αν χρησιμοποιήσετε) και συνεχίζετε το σοτάρισμα περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την πάπρικα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της. Αν θέλετε πιο μαλακές τις πιπεριές, προσθέτετε λίγο νερό και βράζετε για λίγο ακόμη. Καλό όμως είναι να μην τις αφήσετε να λιώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.

Προσθέτετε στη σάλτσα το κατίκι Δομοκού και όλο σχεδόν το μαϊντανό. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε κι αυτά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα με λίγους καβουρδισμένους κουκουναρόσπορους και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr